Kermainen kanapasta
24. tammikuuta 2024
Kermainen kanapasta valmistuu helposti pasta Alfredon tapaan. Oikaise valmiiksi maustetun valkosipulikerman avulla ja viimeistele parmesaaniraastella.
Ainekset
2-3 annosta
| 1 pkt (250g) | Pirkka Vikkelät kanan fileesuikaleita, maustamaton |
|---|---|
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 prk (2 dl) | Arla Lempi valkosipulikermaa |
| 2 dl | parmesaania raastettuna |
| 1/2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 ps (à 500 g) | tagliatellea |
| Lisäksi | |
| Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna | |
| 1/2 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
Valmistus
alle 15 min
- Ota kanat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Ruskista kanan fileesuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon kerma, parmesaani ja sitruunanmehu. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Ota osa pastan keitinvedestä talteen. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä. Viimeistele parmesaaniraasteella ja lehtipersiljalla. Tarjoa heti.