Krämig kycklingpasta
24. tammikuuta 2024
Krämig kycklingpasta är lätt att göra, precis som pasta Alfredo. Krydda med förkryddad vitlökskräm och avsluta med riven parmesanost.
Ingredienser
2-3 portioner
| 1 pkt (250g) | Pirkka Vikkelät kycklingfiléer, okryddade |
|---|---|
| 1 msk | olivolja |
| 1/4 tsk | salt |
| 1/2 tsk | svartpeppar |
| 1 pk (2 dl) | Arla Lempi vitlöksgrädde |
| 2 dl | riven parmesanost |
| 1/2 msk | citronsaft |
| 1/2 ps (à 500 g) | tagliatelle |
| Också | |
| Pirkka Parhaat parmesanost, riven | |
| 1/2 dl | hackad persilja |
Gör så här
mindre än 15 min
- Ta kycklingarna till rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning. Bryn kycklingfiléerna i olja i en stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt grädde, parmesanost och citronsaft. Låt koka upp. Låt såsen bubbla på låg värme i några minuter.
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Spara lite av kokvattnet från pastan. Låt pastan rinna av och rör ner den i såsen. Tillsätt lite mer kokvatten om det behövs. Avsluta med parmesanostsås och persilja. Servera genast.